Novinari Sporta započeli štrajk, zatvorili se u redakciju

Izvor: N1 televizija, 29.Jul.2016, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari "Sporta" započeli štrajk, zatvorili se u redakciju

Novinari u sportskom dnevnom listu Sport stupili su u štrajk nakon što je dvoje njihovih kolega dobilo otkaze.

Otkaze su dobili Željko Vujičić i jedna od najcenjenijih košarkaških novinarki Rada Nikolić.

Prethodno su zaposleni razgovarali s predstavnicima uprave zbog višemesečnog kašnjenjaa plata posle čega je dvoje kolege dobilo otkaze.

Ostali novinari su se solidarisali s njima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i zatvorili su se u prostorije redakcije.

Nikolićeva je rekla Beti da je uprava angažovala "štrajkbrehere" i da su prelomili nekoliko strana da bi list mogao sutra da izadje.

Zaposleni su saopštili da je vlasnik lista Saša Mirković, od kada je kupio Sport oktobra prošle godine, poslovao nezakonito i da nije isplaćivao plate i ispunjavao druge obaveze.

Saopštili su i da nisu krivi za ovakvo stanje i da će ostati u redakciji do daljeg.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novinari lista "Sport" u štrajku, zatvorili se u redakciji

Izvor: B92, 29.Jul.2016

Beograd -- Novinari u sportskom dnevnom listu Sport stupili su u štrajk nakon sto je dvoje njihovih kolega dobilo otkaze...Prethodno su zaposleni razgovarali sa predstavnicima uprave zbog višemesečnog kašnjenja plata posle čega je dvoje kolege dobilo otkaze...Ostali novinari su se solidarisali s...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.