Njemačke mašinovođe od sutra u štrajku

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačke mašinovođe od sutra u štrajku

BERLIN - Sindikat njemačkih mašinovođa GDL pozvao je na sedmodnevni štrajk zbog spora sa njemačkom državnom željezničkom kompanijom "Dojče ban" oko plata i prava pregovora.

Ovaj štrajk, osmi po redu zbog istih pitanja, počinje sutra u 15 časova za teretne vozove, a u utorak, 5. maja, štrajkom će biti obuhvaćen i putnički saobraćaj.

GDL traži povećanje plata od pet odsto, kao i smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << radne sedmice na 37, umjesto dosadašnjih 39 sati.

Sindikat, takođe, traži pravo pregovora u ime drugih zaposlenika, uključujući uslužno osoblje voza.

Štrajk će trajati do nedjelje 10. maja u devet časova, saopštio je GDL.

"GDL nema drugu opciju osim da svoje članove pozove na štrajk", rekao je vođa GDL-a Klaus Veselski, dodajući da će sindikat dodatne informacije objaviti na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

"Ovaj štrajk je u potpunosti neprimjeren i pretjeran. Sindikat GDL će da nanese štetu putnicima, 'Dojče banu' i njenim radnicima, ali i njemačkoj privredi", saopštio je "Dojče ban".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nemačke mašinovođe u štrajku

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 00:37

Sindikat nemačkih mašinovođa GDL pozvao je na sedmodnevni štrajk zbog spora sa nemačkom državnom železničkom kompanijom "Dojče ban" oko plata i prava pregovora...Ovaj štrajk, osmi po redu zbog istih pitanja, počinje danas u 15.00 za teretne vozove, a u utorak, 5. maja, štrajkom će biti obuhvaćen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.