Nezadovoljni prosvetari svoje nezadovoljstvo izrazili na ulicama (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 22.Dec.2014, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezadovoljni prosvetari svoje nezadovoljstvo izrazili na ulicama (VIDEO)

Deo niških prosvetara priključio se jednodnevnoj totalnoj obustavi rada. Oni su se okupili pred zgradom u kojoj se nalazi Školska uprava, a ukoliko do prihvatanja njihovih zahteva ne dođe, od sutra će se vratiti u škole, ali će držati časove u trajanju od 30 minuta. Ministar prosvete Srđan Verbić ocenio je totalnu obustavu rada neodgovornim potezom i najavio oštrije mere za učenike današnjeg štrajka.
Nezadovoljni prosvetari su danas svoje nezadovoljstvo izrazili >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << na ulicama. Niški sindikalci su se okupili pred Školskom upravom ne bi li na radikalniji način iskazali svoj revolt zbog smanjenja plata u javnom sektoru I nepotpisivanja kolektivnog ugovora.
Predstavnike sindikata koji su na jedan dan radikalizovali protest potpuno obustavivši rad primio je načelnik Školske uprave Živomir Jovanović. On očekuje da izgubljeni časovi budu nadoknađeni, ali da će se o načinima nadoknašivanja nastave moći da se odlučuje tek po okončanju štrajka.
Ministar prosvete radikalizaciju štrajka prosvetara vidi kao jako loš potez koji nanosi štetu i profesiji i roditeljima, a najviše đacima.
Od utorka će se štrajk nastaviti u vidu delimične obustave rada, sa časovima skraćenim na 30 minuta.

Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Protest prosvetara ispred Školske uprave

Izvor: juGmedia, 22.Dec.2014

NIŠ – Par stotina niških prosvetara protestvovali su danas ispred zgrade Načelstva gde se nalazi i Školska uprava u ulici Pana Đukića nezadovoljni svojim zaradama i statusom..Niški sindikalci su se okupili pred Školskom upravom ne bi li na radikalniji način iskazali svoj revolt zbog smanjenja...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.