Nemački sindikati prete štrajkom

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 01:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački sindikati prete štrajkom

Lideri sindikata upozorili su da bi radnici škola, bolnica i sudova u naredne dve sedmice mogli da stupe u višečasovne štrajkove pošto je i druga runda razgovora između predstavnika sindikata i državnih službenika okončana bez dogovora.

Sindikati zahtevaju povećanje plate od 5,5 odsto za oko 3,3 miliona državnih službenika.

Lider sindikata "Verdi" Frank Bzirske rekao je da poslodavci nisu izneli kontraponudu i da traže smanjenje penzionih benificija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Pitaćemo radnike da učestvuju u kraćim štrajkovima kako bi poslali jasan signal da podržavaju naše opravdane zahteve", izjavio je Bzirske nakon druge runde pregovora u Potsdamu južno od Berlina.

Naredna runda razgovora zakazana je za 16. i 17. mart.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.