Nemačka: Radnici Amazona nastavljaju sa štrajkom

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Radnici Amazona nastavljaju sa štrajkom

Osoblje "Amazona", kompanije za prodaju robe na internetu, nastaviće štrajk u tri magacina u Nemačkoj do 24. decembra, kako bi povećali pritisak na poslodavce u vezi sa platama i uslovima rada, saopšteno je danas iz sindikata radnika "Verdi".

"Verdi" je, takođe, podneo tužbu zbog odluke regionalnih vlasti da dozvoli osoblju "Amazona" u dva nemačka grada da rade u nedelju, 21. decembra, u okviru pojačanih isporuka narudžbi potrošačima pre božićnih praznika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Iz sindikata tvrde da je rad nedeljom rezervisan samo za specijalne slučajeve, a da to ovde nije slučaj.

Štrajk je ranije produžen do sutra u četiri distributivna centra u Nemačkoj i u jednom magacinu do 24. decembra. Više od 2.400 radnika "Amazona" danas se nije pojavilo na poslu u Nemačkoj, saopšteno je iz "Verdija".

Sindikat je organizovao više štrajkova u "Amazonu" u Nemačkoj od maja 2013, tražeći povećanje plata za radnike magacina u skladu sa kolektivnim ugovorom u nemačkoj poštanskoj i maloprodajnoj industriji. Od početka ove godine organizovano je nekoliko štrajkova.

Kompanija "Amazon" nekoliko puta je odbacila zahteve sindikata uz obrazloženje da radnici magacina spadaju u logistiku i da su ionako plaćeni iznad proseka po standardima te industrije.

Američka kompanija zapošljava skoro 10.000 regularnog osoblja u svojim magacinima u Nemačkoj, što je drugo najveće tržište posle SAD, kao i više od 10.000 sezonskih radnika.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.