Muhedin Muhić dobio posao

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muhedin Muhić dobio posao

TUZLA - Diplomirani defektolog iz Kladnja Muhedin Muhić (39) prekinuo je u petak popodne štrajk glađu ispred Vlade TK, jer je dobio rješenje o jednogodišnjem zasnivanju radnog odnosa u Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.

On je na Defektološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli diplomirao prije devet godina, odradio je pripravnički staž i položio stručni istit. Od tada je trajala >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << njegova borba za posao, a uprkos pozitivnim zakonskim rješenjima, Muhić kao civilni invalid nije nailazio na razumijevanje poslodavaca.

"Napokon ću raditi posao za koji sam se školovao. Predavat ću djeci od 5. do 9. razreda i dat ću sve od sebe da im pomognem. Dobro znam kakve probleme i potrebe imaju, jer sam i ja bio polaznik tog centra", kaže Muhić.

Školska godina u TK počinje u ponedjeljak, a Muhić je uspio da dobije toliko željeni posao. Za posao se borio na najteži mogući način - štrajkom glađu, ali je uspio natjerati nadležne da riješe njegov dugogodišnji problem

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.