Ministarstvo privrede apeluje na radnike IMR-a da prekinu štrajk

Izvor: Studio B, 27.Maj.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo privrede apeluje na radnike IMR-a da prekinu štrajk

Ministarstvo privrede Srbije apelovalo je na radnike i sindikate Industrije motora Rakovica da prekinu štrajk, jer u ovom trenutku to nije način za rešavanje problema fabrike koja decenijama posluje sa značajnim gubitkom.

Ministarstvo je u saopštenju istaklo da je sa predstavnicima sindikata održano na desetine sastanaka o sudbini IMR-a, a na tu temu predstavnici Ministarstva privrede i juče su razgovarali sa čelnicima sindikata IMR-a.

"Sindikatima je predočeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da su troškovi poslovanja značajno veći od prihoda. Gubici IMR-a iz tekućeg poslovanja su šest miliona evra godišnje, dok ukupni dug prevazilazi 63 miliona evra. Upravo je ovaj dug glavna prepreka u prodaji IMR-a", navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Dodaje se da do sada u Agenciju za privatizaciju nije stigla nijedna konkretna ili ozbiljna ponuda za kupovinu IMR-a, čiji su radnici juče počeli proteste blokadom saobraćaja ispred fabrike u Rakovici zbog toga što njihovo preduzeće nije na spisku zaštičenih od naplate poverilaca.

"Svaki od potencijalnih kupaca želeo je, pod potpuno neprihvatljivim uslovima, da država i dalje finansijski pomaže IMR", istaklo je Ministarstvo privrede i podsetilo da je Vlada Srbije obezbedila socijalne programe u vrednosti od 16 milijardi dinara za radnike koji će u postupku privatizacije ili stečaja ostanu bez posla.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.