Migranti stigli do Horgoša, počeli štrajk glađu

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jul.2016, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti stigli do Horgoša, počeli štrajk glađu

BEOGRAD - Grupa od 130 migranta koja je oko 20 časova stigla u blizinu graničnog prelaza Horgoš, počela je štrajk glađu, javlja RTS.

U improvizovanom kampu, migranti su upalili sveće za poginule u Kabulu i Minhenu. Sa mađarske strane granice primetne su pojačane policijske i vojne snage.

Migranti su 500 metara od tranzitne zone na mađarskoj granici seli u pesak i saopštili da ne žele u improvizovani kamp. Prethodno je spremljeno oko 30 šatora za pridošlice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ali oni su ostali prazni.

Kako su najavili, oni će do daljeg sedeti i piti samo vodu kako bi ukazali na položaj izbeglica u svetu.

Oni svoj protest nazivaju "mirovnim maršom" i poručuju Mađarskoj da nisu kriminalci, da beže od rata i da očekuju da će Mađarska otvoriti granicu.

U međuvremenu, migranti u improvizovanom kampu, sada ih je oko 650, upalili su sveće za poginule u Kabulu i Minhenu.

Sa mađarske strane granice primetne su pojačane policijske i vojne snage.

Foto: Tanjug
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.