MUP: Pravo na štrajk propisano

Izvor: B92, 28.Jul.2015, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Pravo na štrajk propisano

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je danas "zlonamerne i neistinite" navode Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Iz tog sindikata su ranije poručili da će novi zakon o policiji onemogućiti zaposlenima u MUP-u da se štrajkom bore za svoja prava.

Članom 166 Nacrta zakona o policiji jasno je propisano pravo na štrajk i to novo zakonsko rešenje mnogo je liberalnije nego u nekim drugim državama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su stožer evropskog društva, navode u MUP-u.

"Recimo u Francuskoj, jednoj od osnivača Evropske unije, specijalnim jedinicama štrajk nije dozvoljen, dok je u Srbiji to pravo omogućeno", naveo je MUP.

Ministarstvo dodaje da je jedan od glavnih prioriteta veća bezbednost građana i u skladu sa tim štrajk policije je dozvoljen, ali uz obezbeđenje minimuma procesa rada.

"Imajući u vidi da je na sajtu MUP-a dostupan najnoviji Nacrt zakona o policiji u kome se jasno vidi da pravo na štrajk i sindikalno udruživanje nije uskraćeno zaposlenima, ostaje pitanje zašto je Nezavisni policijski sindikat Srbije izneo netačne tvrdnje i time, verovatno svesno, obmanuo javnost i zaposlene u policiji", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.