Kupovanje mira prodajom igrača

Izvor: Danas, 14.Avg.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupovanje mira prodajom igrača

Beograd - Jednodnevni štrajk upozorenja Partizanovih fudbalera je bio i prošao, igrači i struka su se vratili svakodnevnim treninzima, sutra će po prvenstvene bodove na stadion niškog Radničkog, sledećeg četvrtka u svom Beogradu, protiv starog znanca azerbejdžanskog Nefčija pokušaće da odškrinu vrata Lige Evrope, i tako redom, ali u Humskoj ništa više neće biti isto posle ovonedeljnog utorka.

Samo će besparica, kao posledica nestručnog i nedobronamernog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << vođenja kluba, nastaviti da pritiska ekipu, trenere i ostale zaposlene. Ne i one koji godinama sede u Upravnom odboru najbogatijeg sportskog rudnika u zemlji, jer su "lepi, nose kravatu i voli ih predsednik", kao što je na primer svoje bitisanje u klupskoj vladi svojevremeno objasnio novopečeni disident Ratomir Babić, ili iz "velike volonterske ljubavi prema Partizanu", kao što je svoj slučaj pre nekoliko godina obrazložio Branko Ružić, večiti saborac predsednika Dragana Đurića i visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije. Partizanova vrhuška će smenu ili iznuđene ostavke pokušati da odloži ili sprečiti na dobro poznat način - brzom prodajom najvrednijih igrača, jer su im banke kao neredovnim platišama odavno okrenule leđa, a nema sponzora raspoloženih za bacanje para u rupu bez dna.

Na vrhu liste "robe" za izvoz su najmlađi, najtraženiji i najskuplji prvotimci Danilo Pantić i Andrija Živković. Ko te pita što su jedva punoletni ili još maloletni, imaju samo jednu sezonu seniorskog staža i za koju godinu bi vredeli više nego sada.

Za njima ide iskusni povratnik u Humsku i nesrećni srpski fudbal Nikola Drinčić, jedan od onih što su dugo držali "parni valjak" egal u prolećnoj trci za izgubljenu titulu. Stigle su ili se grozničavo čekaju ponude za štopera Vojislava Stankovića, vezistu Darka Brašanca, prekaljenog Danka Lazovića... Kume i mole klubovi kojima su prodavani neki drugi igrači da hitno daju koju zaostalu ratu ili bonus.

Nesreća je to što bi svi ti prihodi, čak i u idealnom iznosu, samo zakrpili neke rupice u izbušenoj kasi. Kao mnogo puta do sada, kada je na kratke staze kupovan mir gladnih i poniženih u Humskoj.

Karte od ponedeljka

Ko hoće na meč s Nefčijem, sledećeg četvrtka u Humskoj, može u ponedeljak na stadionske blagajne po kartu. Ulaznice će se prodavati po ceni od 400 (za Jug i Sever), 800 (bočni delovi Istoka i Zapada) i 1.000 dinara (centralna mesta na Istoku i Zapadu). Vlasnici sezonskih karata imaju slobodan ulaz.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.