Kenijska vlada otpustila 25.000 štrajkača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenijska vlada otpustila 25.000 štrajkača

NAJROBI -

Vlada Kenije saopštila je danas da je otpustila 25.000 zdravstvenih radnika koji štrajkuju, pošto su odbili da se vrate na posao.

Portparol Vlade Alfred Mutua izjavio je danas da su nakon 1. marta, kada su počeli štrajk, imena otpuštenih izbrisana sa platnih lista.

Mutua je pozvao sve nezaposlene medicinare da se u petak jave najbližim zdravstvenim ustanovama i da se prijave za posao.

Posla, posle masovnog otpuštanja, ima za medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sestre, labaratorijske tehničare, fizoterapeute i zubne tehničare.

Aleks Orina iz Društva zdravstvenih profesionalaca Kenije rekao je da saopštenje vlade o otpuštanju predstavlja deo "pregovaračke taktike" i da Vlada nikako ne može da zameni 25.000 radnika u zdravstvu.

Prema njegovim rečima, među razlozima za štrajk medicinskih radnika su i loši uslovi za rad zbog nedostatka osoblja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kenijska vlada otpustila 25.000 štrajkača

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2012

NAJROBI - Vlada Kenije saopštila je danas da je otpustila 25.000 zdravstvenih radnika koji štrajkuju, pošto su odbili da se vrate na posao.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zbog štrajka otpušteno 25000 ljudi

Izvor: B92, 08.Mar.2012

Najrobi -- Vlada Kenije otpustila je 25.000 zdravstvenih radnika koji štrajkuju, pošto su odbili da se vrate na posao...Portparol Vlade Alfred Mutua izjavio je da su nakon 1. marta, kada su počeli štrajk, imena otpuštenih izbrisana sa platnih lista...Mutua je pozvao sve nezaposlene medicinare da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.