Hoće da štrajkuju zbog štekare i kapitalca - kraljice Elizabete Druge?

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće da štrajkuju zbog "štekare i kapitalca" - kraljice Elizabete Druge?

Osoblje dvorca Vindzor, jedne od tri zvanične rezidencije kraljice Elizabete Druge, preti štrajkom, zahtevajući povišicu plata.

Sindikat javnih službenika (PCS), koji predstavlja 120 od 200 zaposlenih u zamku, saopštio je da će glasanjem svojih članova, koji će biti obavljeno 14. aprila, biti odlučeno da li će se stupiti u štrajk.

Predstavnici sindikata ističu da su radnici Vindzora ne samo loše plaćeni, već da se od njih stalno traži da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obavljaju dodatne poslove bez novčane nadoknade, kao što je organizovanje turističkih poseta zamku koji je u 11. veku, nadomak Londona, sagradio Vilijam Osvajač.

- Skandalozno je da osoblje bude tako loše plaćeno i da se od njega očekuje da besplatno obavlja zadatke koji kraljevskoj porodici donose profit - izjavio je Mark Servotka, generalni sekretar PCS-a, prenose britanski mediji.

U sindikatu navode da bi najavljeni protest mogao da se sastoji u odbijanju radnika da obavljaju zadataka koji nisu predviđeni ugovorom o radu, "što bi moglo da ima znatan uticaj na kvalitet usluga posetiocima".

- Bila bi to prva ovakva akcija na nekom od kraljevskih poseda - ističu sindikalci, podsećajući da zaposleni u Vindzoru zarađuju 14.400 funti (19.600 evra) godišnje, što je "ispod minimuma za pristojan život".

Kraljica Elizabeta Druga obično provodi vikende u Vindzoru gde, takođe, organizuje zvanične večere i bankete. Svake godine ona u zamku boravi mesec dana u vreme Uskršnjih praznika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.