Globalni sindikat podržao radnike »Kosmosa«

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Globalni sindikat podržao radnike »Kosmosa«

BANJALUKA - Globalni sindikat "IndustriALL" iz Ženeve, koji predstavlja više od 50 miliona radnika u proizvodnji, energetici i rudarskom sektoru u 143 zemlje širom svijeta, uključujući i Sindikat metalaca i rudara RS, pozvao je Vladu RS da odgovori na zahtjeve radnika banjalučkog "Kosmosa", koji su u štrajku od decembra prošle godine.

U pismu upućenom Željki Cvijanović, premijerki RS, i Petru Đokiću, ministru >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << industrije, energetike i rudarstva RS, pozivaju ih da hitno intervenišu na legitimne zahtjeve radnika "Kosmosa". Ističu da pobliže nadgledaju radnu situaciju u "Kosmosu", u kojem plate radnicima nisu isplaćene 15 mjeseci, a doprinosi za 2011, 2012. i 2013. godinu.

"Smatramo ovakvu situaciju neprihvatljivom, i u potpunosti podržavamo štrajk radnika", ističu u ovom pismu, koje je potpisao Jyrki Raina, generalni sekretar ove organizacije. Kao posljedica toga, "IndustriALL" poziva Vladu RS da postavi novi menadžment kompanije, koji će sjesti i pregovarati sa sindikatom za fer rješenje konflikta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.