Er Frans u štrajku i tokom vikenda

Izvor: Mondo, 19.Sep.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Er Frans" u štrajku i tokom vikenda

Ukoliko tokom ovog vikenda treba da letite "Er Fransom" imajte u vodu da ta aviokompanija nastavlja štrajk započet u ponedeljak 15. septembra.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Uprava francuskog avioprevoznika "Er Frans" čiji piloti štrajku peti dan za redom, ne predviđa ni tokom sutrašnjeg dana nikakvo poboljšanje u saobraćaju.

Pregovori između uprave kompanije i štrajkačka ne nepreduju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a sutra će se znati da li će štrajk biti nastavljen kako je najavljeno i tokom naredne sedmice zaključno sa 26. septembrom.

Tokom današnjeg dana planirano je saobraćanje 45 odsto avioletova, neznatno više nego juče kada je realizovano 42 odsto planiranog saobraćaja .

U štrajku je danas prvi put od početka štrajka manje od 60 odsto posade.

Štrajk pilota "Er Fransa" počeo je u ponedeljak, a po svoj prilici ovo će biti najduži štrajk u ovoj kompaniji još od 1998.

Razlog izbijanja štrajka je nezadovoljstvo pilota koji se protive nameri uprave kompanije da razvije filijalu niskobudžetnih letova Transavia smatrajući da će to ugroziti njihov položaj.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski piloti produžili štrajk

Izvor: B92, 20.Sep.2014, 10:26

Francuska aviokompanija Er Frans saopštila je da će štrajk pilota, koji je trebalo da bude prekinut 22. septembra, biti nastavljen do petka, 26. septembra..."Er Frans izražava žaljenje što su piloti najavili da će produžiti štrajk do 26. septembra. Ne čekajući ishod pregovora sa sindikatom,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.