Izvor: Blic, 31.Jul.2016, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Er Frans" i dalje u štrajku, otkazano 20 odsto letova

Kompanija "Er Frans" otkazala je danas oko 20 odsto svojih letova, četvrtog dana štrajka avionskog osoblja do kojeg dolazi u jeku putničke letnje sezone, javlja AFP.

Air France grounds scores of flights due to a strike https://t.co/IbTzGKTXgQ pic.twitter.com/yHqoGRJoUO

Francuska aviokompanija je saopštila da i za sutra očekuje istu situaciju, mada je oko 80 odsto letova i dalje na programu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Otkazivanja i odlaganja u poslednjem trenutku se ne mogu isključiti", navodi se u saopštenju, uz napomenu da poteškoće u sastavljanju avionskog posada mogu, takođe, da dovedu do ograničenja broja putnika po letu.

Francuska agencija podseća da je "Er Frans" u petak otkazala let za Nju Delhi u poslednjem trenutku zbog nedostatka osoblja i navodi da, iz bezbednosnih razloga, na svakih 50 putnika u avionu mora biti prisutan jedan stjuart.

Sindikati koji predstavljaju oko polovinu štrajkača pozvali su na obustavu rada, koja je počela u sredu, nakon što maratonski pregovori nisu doveli do dogovora o obnavljanju kolektivnog ugovora o radu u vezi sa platama, propisima i unapređenjima.

Uprava želi da ograniči trajanje ugovora na 17 meseci, dok sindikati traže da ugovor traje između tri i pet godina.

"Er Frans" se hvata u koštac i sa štrajkovima pilota, koji su poslednji put štrajkovali od 11. do 14. juna, baš na početku Evropskog prvenstva u fudbalu koje se održavalo u Francuskoj.

Francuska aviokompanija je procenila da štrajkovi koštaju oko 40 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Er Frans" i dalje štrajkuje, otkazano 20 odsto letova

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2016

Kompanija "Er Frans" otkazala je u subotu oko 20 odsto svojih letova, četvrtog dana štrajka avionskog osoblja do kojeg dolazi u jeku putničke letnje sezone...Francuska aviokompanija je saopštila da i za danas očekuje istu situaciju, mada je oko 80 odsto letova i dalje na programu..."Otkazivanja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.