Crna Gora: Hitna pomoć odvezla tri majke

Izvor: Blic, 17.Mar.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Hitna pomoć odvezla tri majke

Hitna pomoć odvezla je tri majke, korisnice naknada za troje i više dece koje treći dan štrajkuju glađu ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Veliki broj okupljenih žena je u lošem zdravstvenom stanju. Njima je policija dozvolila protest ispred zgrade Skupštine Crne Gore do 22. marta, prenose crnogorski mediji.

Profesor prava Đorđije Blažić održao je večeras ispred Skupštine javni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravni čas.

Korisnice naknada za majke sa troje i više dece uputile su danas pismo predsedniku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Pedru Agramuntu, koji je danas bio u Podgorici, u kojem traže da ih primi na razgovor ili da ih poseti na platou ispred Skupštine Crne Gore, gde danonoćno štrajkuju glađu.

Majke protestuju već 15 dana, a treći dan i glađu, jer im je Vlada Crne Gore krajem prošle godine smanjila naknade sa 336 na 264 i sa 192 na 144 evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.