Četvrti dan štrajka glađu, migranti u lošem stanju

Izvor: RTS, 28.Jul.2016, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti dan štrajka glađu, migranti u lošem stanju

Izbeglice koje na srpsko-mađarkoj granici od nedelje štrajkuje glađu su iscrpljene i dehidrirane. Najavljuju da će sutra možda prekinuti štrajk jer su, kažu, razočarani.
Migranti su lošeg zdravstvenog stanja, a Hitna pomoć iz Kanjiže je od nedelje do danas intrvenisala desetak puta, ali niko nije ostao u bolnici.

Lekari su konstatovali da su izbeglice iscrpljene i dehidrirane. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Lider protesta je reporteru RTS-a rekao da postoji mogućnost da sutra prekinu štrajk, jer su, kažu, razočarani.
"Očekivali smo neke pozitivne reakcije sa druge strane ograde, takođe reakcije nekih moćnih zemalja sveta u vezi s položajem izbeglica, ali smo razočarani. Kada ne vidite nikakav znak nade, onda ste veoma zbunjeni. Razmotrićeno naše sledeće korake, ne želimo nikome da pravimo probleme, u svakom slučaju biće to miroljubiv potez", kaže Ruh ul Amin Afridi iz Pakistana.
Migrante su ranije danas obišli američki ambasadori u Srbiji i Mađarskoj, Kajl Skot i Kolin Bel.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.