Bonovi zaustavili štrajk u Agroživu

Izvor: Beta, 14.Apr.2014, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bonovi zaustavili štrajk u Agroživu

ZRENJANIN, 14. aprila 2014. (Beta) - Radnici Agroživa iz Žitišta prekinuli su štrajk koji su počeli u ponedeljak ujutro, jer su sa direktorom te kompanije Predragom Amidžićem i predsednikom Opštine Žitište Mitrom Vučurevićem postigli dogovor.

"Dobili smo ponudu da nam isplate, ne zarade, već novčanu pomoć, odnosno bonove. To su bonovi za kupovinu u našim prodavnicama u vrednosti od 5.000 dinara i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kupovinu u nekim od trgovinskih lanaca, takodje u iznosu od 5.000 dinara" rekao je agenciji Beta predstavnik sindikata "Nezavisnost" Jovica Katić.

On je kazao da je radnicima obećano da će tu pomoć dobiti do četvrtka, 17. aprila, naglasivši, da će, ukoliko se to ne desi, radnici, kojima poslodavac duguje tri zarade, ponovo stupiti u štrajk.

Štrajkovalo je blizu 300 radnika, uglavnom onih iz proizvodnje. Kompanija Agroživ zapošljava oko 1.200 radnika, pa je opstanak preduzeća i radnih mesta od izuzetnog značaja za nerazvijenu opštinu Žitište.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.