Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolivija: Rudari oteli i na smrt pretukli zamenika ministra

Bolivijski rudari, koji štrajkuju, oteli su i na smrt pretukli zamenika ministra unutrašnjih poslova Rodolfa Iljanesa koji je otišao u oblast Panduro da smiri tenzije izazvane zakonima koji se tiču rudarstva, saopštili su zvaničnici.

#BREAKING: Bolivia: striking miners killed country's deputy government minister: Went out to negotiate & was killed pic.twitter.com/KQZZf5DufA

Ministar Karlos Romero >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je rekao da je Iljanes "kukavički i brutalno" ubijen i zatražio da njegovo telo bude predato vlastima.

Ministar odbrane Rejmi Fereira je za tv stanicu "Red Uno" izjavio da je Iljanes "divljački pretučen" na smrt, prenela je agencija AP.

Iljanes je ubijen nakon što je dvoje demonstranata poginulo u sukobima sa policijom, što je samo pojačalo tenzije oko štrajka.

On je otišao u Panduro, 130 kilometara južno od La Paza, da bi započeo dijalog sa rudarima, koji od ponedeljka u znak protesta blokiraju autoput.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO 18+) BUNA U BOLIVIJI Rudari oteli i na smrt pretukli zamenika ministra policije!

Izvor: Kurir, 26.Avg.2016

...Ministar Karlos Romero je rekao da je Iljanes "kukavički i brutalno" ubijen i zatražio da njegovo telo bude predato vlastima..Ministar odbrane Rejmi Fereira je za tv stanicu Red Uno izjavio da je Iljanes "divljački pretučen" na smrt, prenela je agencija AP..Iljanes je ubijen pošto je dvoje demonstranata...

Nastavak na Kurir...

Rudari na smrt pretukli zamenika ministra

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2016

Bolivijski rudari, koji štrajkuju, oteli su i na smrt pretukli zamenika ministra unutrašnjih poslova Rodolfa Iljanesa koji je otišao u oblast Panduro da smiri tenzije izazvane zakonima koji se tiču rudarstva, saopštili su zvaničnici...Ministar Karlos Romero rekao je da je Iljanes "kukavički i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.