Agroživ: Radnici blokirali put i klanicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agroživ: Radnici blokirali put i klanicu

Radnica Agroživa M. M. (55) kojoj je jutros tokom protesta pozlilo preminula je danas oko podneva, potvrđeno je Radio-televiziji Vojvodine u zrenjaninskoj bolnici. Kako nam je rečeno, M. M. je u bolnicu dovezena sa moždanim udarom.

Kako saznajemo, M. M. je inače upravo ovih dana stekla uslov za penziju, a pored nje u Agroživu su zaposlene i njene dve ćerke.

Jutros oko 6.00 nezadovoljni radnici kompanije Agroživ blokirali su kružni tok na ulasku u Žitište. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Kako su radnici rekli za RTV, cilj im je bio da spreče prolazak kamiona koji su trebali da voze robu iz klanice.

Nekoliko sati kasnije radnici su se povukli i opet okupili ispred klanice, tvrdeći da će blokadu nastaviti dok im se ne isplate još dve i po zarade i ne obezbedi socijalni program.

U protestu učestvuje oko stotinu radnika.

Klanicu koju je BG Mibras koristio kroz zakup poslednjih nekoliko meseci od sada će preći u niihovo vlasništvo.

Odbor poverilaca Klanice prihvatio je ponudu ove kompanije i proces prodaje time završen.

Radnici Agroživa štrajkuju od 19. maja.

Njihovi zahtevi su isplata zaostalih zarada i socijalni program.

Obraćali su se kako menadžmentu Agroživa i Srbijagasa, tako i predstavnicima Vlade Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radnici Agroživa blokirali put

Izvor: B92, 25.Jul.2014

Zrenjanin -- Radnici industrije živinskog mesa Agroživa blokirali su kružni tok na ulasku u Žitište zahtevajući isplatu zarada i socijalnog programa...U toku protesta jednoj od bivših radnica te kompanije, koja je došla da podrži bivše kolege, je pozlilo i ona je tokom dana preminula...Štrajkači...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.