Advokati za nastavak pregovora od utorka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati za nastavak pregovora od utorka

Advokatska komora Srbije (AKS)pozvala je danas Ministarstvo pravde da pregovore o prekidu štrajka advokata nastave u utorak, 23. decembra u 11.00 časova. 

U dopisu AKS Ministarstvu navedeno je da je Ministarstvo pogrešno protumačilo da je Komora prekinula današnji sastanak i dodaje se da AKS želi da nastavi pregovore, ali da nije u mogućnosti da to učini sutra, zbog priprema za Skupštinu AKS koja je zakazana za ponedeljak.

"AKS je bila i jeste za sadržajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i iskrene pregovore. AKS prihvata nastavak pregovora, ali imajući u vidu da su u toku pripreme za Skupštinu AKS koja se održava u ponedeljak, nismo u mogućnosti da pregovore nastavimo u nedelju", navedeno je u dopisu upućenom Ministarstvu pravde.

Ministarstvo pravde pozvalo je danas predstavnike stručnog tima Advokatske komore Srbije da nastave pregovore sutra povodom rešavanja zahteva advokature na sastanku u Ministarstvu pravde.

S obzirom da je AKS prekinula današnji sastanak, Ministarstvo pravde u dobroj veri da do dogovora dođe, pozvalo je još jednom predstavnike stručnog tima da nastave razgovore 21. decembra u Ministarstvu pravde, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo, kako se dodaje, izražava uverenje da su sastanci stručnog tima, koji su održani prethodnih dana, doneli uverenje da razgovori o problemima advokature mogu biti sadržajni, otvoreni i iskreni.

Milutinović: Sve manje nade za dogovor

Ni posle četvrtog sastanka stručnih timova Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde nije postignut dogovor u vezi sa Zakonom o javnim beležnicima zbog kojeg advokati već tri meseca štrajkuju.

U izjavi za RTV predsednica Advokatske komore Čačka Jasmina Milutinović, koja je danas učestvovala u pregovorima, kaže da je uoči prve runde razgovora postojala nada da je dogovor moguć.

Povodom saopštenja Advokatske komore Srbije kojom najavljuje krah pregovora sa Ministarstvom pravde, Društvo advokata Srbije poziva sve advokate u Srbiji na razum i mudrost, saopšteno je danas iz tog društva.

Može biti tačno da su advokati nezadovoljni pregovorima kada je sa tokom i sadržajem pregovora upućena samo šačica ljudi u vrhu Komore, navedeno je u saopštenju Društva advokata Srbije.

"Podsećamo da se većina advokata u Srbiji nalaze u obustavi rada isključivo zbog straha od izbacivanja iz komore ukoliko otpočnu sa radom", piše u saopštenju.

Zatraženo je da, ukoliko pregovori propadnu, rukovodstvo Advokatske komore Srbije kolektivno podnese ostavku i pruži šansu drugim advokatima da reše situaciju "jer jedini rezultat četiri meseca pogrešno vođenog protesta je suspenzija onih advokata koji žele da rade".


Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.