Advokati obavijestili evropske institucije o razlozima štrajka

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati obavijestili evropske institucije o razlozima štrajka

Predsjednik Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljub Đorđević izjavio je danas u Beogradu da su advokati obavijestili Savjet Evrope i Evropsku komisiju o razlozima obustave rada i da očekuje reakciju od njih tokom naredne nedjelje.

Ispred zgrade vlade okupilo se više hiljada advokata koji su blokirali saobraćaj u Ulici kneza Miloša.

"Ja danas idem u Brisel. Predviđeni su sastanci sa najvišim funkcionerima Evropske unije advokata. Takođe su obezbeđeni susreti sa međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << faktorima pre svega Evropske unije", rekao je Đorđević na protestu advokata ispred Vlade Srbije, piše Blic.

Ispred zgrade vlade okupilo se više hiljada advokata koji su blokirali saobraćaj u Ulici kneza Miloša, iako to nije bilo predviđeno. Oni nose parole na kojima piše "advokati su u pravu", "ministre trebaće i tebi advokat", a na pomen ministra pravde Nikole Selakovića, okupljeni su skandirali - smjena i korupcija. Đorđević je poručio vlastima u Srbiji da su mjere pravne države za advokatsku profesiju zakon i ustav i da ne zovu advokate da izađu na izbore.

Predsjednik AKS dodao je da su svi članovi kabineta ministra pravde koji su položili pravosudni ispit takođe položili ispit za javnog bilježnika. Predsjednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić rekao da će advokati nastaviti štrajk sve do potpunog prihvatanja njihovih zahtjeva. Advokati u Srbiji štrajkuju od 17. septembra zahtijevajući smanjenje paušalnog poreza i promjene više zakona kojima bi se spriječila dalja "diskriminacija advokata u odnosu na javne bilježnike".
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.