Advokati nastavljaju štrajk: Zbog notara Srbija izgubila 39 miliona

Izvor: Kurir, 24.Nov.2014, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati nastavljaju štrajk: Zbog notara Srbija izgubila 39 miliona

Prešli smo psihološku barijeru i došli na tačku bez povratka, na kojoj je isključena svaka mogućnost da prekinemo štrajk, poručuju advokati

BEOGRAD - Posle dva i po meseca protesta advokata, prešli smo psihološku barijeru i došli na tačku bez povratka, na kojoj je isključena svaka mogućnost da prekinemo štrajk dok naši zahtevi ne budu ispunjeni, poručili su na konferenciji za novinare advokati, članovi Srpskog advokatskog društva Beograd.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Prema njihovim rečima, od septembra, otkad su notari počeli da rade, postoji ogroman pad u budžetu Srbije.

- Dobili smo podatke za sedam sudova iz unutrašnjosti i po toj statistici Srbija je zbog notara izgubila 39 miliona dinara. Bitno je naglasiti da to nije realna suma jer je reč o manjim sudovima, a kad bismo imali podatke iz svih sudova, brojka bi bila znatno veća - kaže advokat Uroš Tešmanović.

Njegov kolega Vladimir Gajić kaže da se od njih zahteva minimum procesa rada.

- Pod tim se podrazumeva da advokati učestvuju u odbrani uhapšenih. Što se parničnih postupaka tiče, vlasti ne bi reagovale da nastavimo štrajk narednih 10 godina - kaže Gajić.

(D. T. )
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.