Advokati Srbije jednoglasno odlučili da nastave štrajk

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati Srbije jednoglasno odlučili da nastave štrajk

Skupština Advokatske komore Srbije donela je danas jednoglasnu odluku o nastavku štrajka advokata izjavio je predsednik AKS Dragoljub Đorđević.

On je rekao da je ovlašćen Upravni odbor Advokatske komore Srbije da preduzima mere i odlučuje o daljem toku protesta, a to uključuje i "krajnju radikalizaciju štrajka" o kojoj će javnost biti obaveštena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "ako bude bilo potrebno da do nje dođe".

Đorđević je rekao da će se sutra u 11.00 sati nastaviti pregovori advokata s Ministarstvom pravde, rekao je Đorđević i dodao da od toga "zavisi dalja sudbina pregovora".

On je naveo da ukoliko sutrašnje odluke budu nepovoljne za AKS biće primorani da radikalizuju protest i da postave nove zahteve. "Nadamo se da do toga neće doći i da će pobediti zdrav razum, ali to ne zavisi samo od nas" izjavio je Đorđević.

On je dodao da je Skupština Advokatske komore Srbije osudila napad na pregovarača tima AKS sa Ministarstvom pravde Tanju Arsić i istakao da je doneta odgovarajuća rezolucija Advokatske komore Srbije zbog ovog događaja.

Advokati štrajkuju od 17. septembra i zahtevaju promenu Zakona o javnim beležnicima kao i smenu ministra pravde Nikole Selakovića.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokati nastavljaju štrajk

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2014

Skupština Advokatske komore Srbije donela je danas jednoglasnu odluku o nastavku štrajka advokata izjavio je predsednik AKS Dragoljub Đorđević...On je rekao da je ovlašćen Upravni odbor Advokatske komore Srbije da preduzima mere i odlučuje o daljem toku protesta, a to uključuje i "krajnju radikalizaciju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.