Advokati: Korak napred, ali štrajk se nastavlja

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati: Korak napred, ali štrajk se nastavlja

Predstavnici Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde postigli su napredak u današnjim pregovorima, a advokati će na ponudu ministarstva odgovoriti do ponedeljka, 27. oktobra, kad će doneti i odluku da li će obustaviti štrajk.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju AKS i Ministarstva pravde posle završenog sastanka, ministar Nikola Selaković upoznao je prisutne na sastanku s predlozima ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji podrazumevaju izmenu određenih članova Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti, ali i predlog u vezi sa načinom paušalnog oporezivanja advokata za 2014. godinu.

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Ðorđević rekao je da će komora na ponudu ministarstva odgovoriti zaključno sa ponedeljkom, 27. oktobra, što će, ukoliko ponuda bude prihvaćena, podrazumevati i obustavu prekida rada advokata.

Pristanak Advokatske komore Srbije bi značio da će Vlada RS utvrditi predloge izmena pomenutih zakona i uputiti ih Skupštini Srbije na usvajanje, što bi bilo realizovano u roku od 14 dana od dana prihvatanja predloga.

Predstavnici obe strane su se usaglasili da je ovo dobar korak napred u pronalaženju kompromisnog i zajedničkog rešenja.

Predstavnici Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije na sastanku održanom danas u Vladi Republike Srbije, nastavili su pregovore o pronalaženju zajedničkog rešenja u vezi sa zahtevima advokature.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da će se i o ostalim temama razgovarati u budućnosti.

Za pregovaračkim stolom bili su ministar Selaković i njegovi saradnici, članovi Upravnog odbora Advokatske komore Srbije, kao i predsednik AKS Dragoljub Ðorđević i predstavnik Advokatske komore Beograd Slobodan Šoškić i predsednici regionalnih advokatskih komora.

Beogradski advokari štrajkuju od 10. septembra, a kolege iz cele Srbije pridružili su im se nedelju dana kasnije, 17. septembra

Advokati traže regulisanje paušalnog oporezivanja i izmene Zakona koji regulišu javno beležništvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pomak u pregovorima, advokati nastavljaju štrajk

Izvor: RTS, 23.Okt.2014

Predstavnici Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde postigli su napredak u današnjim pregovorima. Advokati će na ponudu Ministarstva odgovoriti do ponedeljka, 27. oktobra. Tada će doneti i odluku da li će obustaviti štrajk, u kome su više od mesec dana. ..Ministar pravde Nikola Selaković...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.