Verbić: Test male mature regularan, manje nepravilnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Test male mature regularan, manje nepravilnosti

Ministar prosvete Srđan Verbić je izjavio danas da je prilikom polaganja testa za malu maturu u Srbiji bilo manjih nepravilnosti, dodavši da one ne utiču na regulanost testa i da je zadovoljan kako je sve proteklo.

Verbić je rekao da je bilo manjih nepravilnosti poput unošenja kafe za dežurnog nastavnika tokom polaganja testa i slično.

Na pitanje da li je zadovoljan testom pošto je bilo problema sa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << štrajkom provestara, on je kazao za RTS da je zadovoljan zbog truda i odgovornosti koju su pokazali đaci, nastavnici i roditelji.

Verbić je dodao da nema podatke kako je urađen ovaj test i da ne može da ga upoređuje sa prošlogodišnjim, s obzirom da su različiti.

Ministar prosvete savetuje đacima da sami treba da odlučuju o izboru školovanja pošto je, kako kaže, svako najodgovorniji za sopstveno obrazovanje i da toga treba da budemo svesni od malih nogu.

Verbić je rekao da srpskom školstvu treba više prakse i da je zato dobar dualni model obrazovanja zasnovan na partnerstvu škola i kompanija.

"Treba da brinemo za 10.000 đaka u jednoj generaciji u srednjim i stručnim sksolama zanatskih profila. Nama je potrebno mnogo više prakse. Moramo da razvijamo svoj sistem zanatskog obrazovanja sa što više prakse, radimo na tome i već imamo podršku međunarodnih partnera", kazao je ministar i izrazio očekivanje da će biti više odgovornih kompanija koje će učestvovati u tome.

Verbić je rekao da će se najmanje četiri zakona iz oblasti prosvete naći u skupštini ovog leta, kao i da bi Zakon o udžbenicima u julu trebalo da bude skupštini pred poslanicima.

On je procenio da će nakon tog zakona udžbenici biti jeftiniji 20 do 30 odsto.

Verbić ističe da je cilj da plan udžbenika budu realniji, da udžbenici budu kvalitetniji i da se intenzivno koriste kao osnovno sredstvo za učenje.

On je dodao da se to naročito odnosi na srednje stručne škole, gde se i dalje koriste udžbenici koji su odobreni još devedesetih godina prošlog veka.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar: Na maloj maturi samo manje nepravilnosti

Izvor: Mondo, 21.Jun.2015

Ministar prosvete Srđan Verbić je izjavio danas da je prilikom polaganja testa za malu maturu u Srbiji bilo manjih nepravilnosti, dodavši da one ne utiču na regulanost testa i da je zadovoljan kako je sve proteklo...Foto: Beta, Saša Đorđević..Verbić je rekao da je bilo manjih nepravilnosti poput...

Nastavak na Mondo...

Verbić: Udžbenici uskoro jeftiniji do 30 odsto

Izvor: Radio 021, 21.Jun.2015

Ministar prosvete Srđan Verbić je izjavio danas da je prilikom polaganja testa za malu maturu u Srbiji bilo manjih nepravilnosti, dodavši da one ne utiču na regulanost testa i da je zadovoljan kako je sve proteklo...Verbić je rekao da je bilo manjih nepravilnosti poput unošenja kafe za dežurnog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.