Unija upozorava ministra, SRPS odlaže radikalizaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2015, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija upozorava ministra, SRPS odlaže radikalizaciju

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije upozorila je danas ministra prosvete Srđana Verbića da će školska godina za više stotina učenika propasti ako odmah ne povuče naredbu o umanjanju zarada onima koji su nastavili štrajk.

"Upozoravamo Vas da će ''posledice biti nenadoknadive ako odmah ne povučete svoju naredbu direktorima škola o umanjenju zarada i vratite oteto do 5. aprila 2015. godine ili će školska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godina za više stotina učenika zaista propasti", navela je Unija u današnjem dopisu ministru Verbiću.

U pismu se navodi da su se sindikati u štrajku obratili višim institucijama za nastavak pregovora i iznalaženje obostrano prihvatljivih rešenja, kako bi se nastava što pre normalizovala.

Drugi sindikat koji zajedno sa Unijom štrajkuje peti mesec - Sindikat radnika u prosveti Srbije, saopštio je prethodno danas da će odložiti odlučivanje o radikalizaciji štrajka za 15. april, posle uskršnjih praznika i raspusta.

"Razlozi leže u velikoj opasnosti da ovaj štrajk potpuno obezvredi školsku godinu. Čak i ako bude proglašena regularnom (a ministar prosvete će to sigurno učiniti), ona to neće biti, jer će učenici u školama u štrajku biti teško oštećeni i biće im ugrožena njihova osnovna prava", saopštio je SRPS i naveo da je broj potencijalno oštećenih učenika je između 300.000 i 400.000.

Odlaganjem odluke o radikalizaciji, SRPS želi da Skupštini i Vladi Srbije pruži poslednju priliku da reše ovu agoniju, navodi SRPS u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.