Unija: Štrajk jedini način da ministru privučemo pažnju

Izvor: Press, 22.Dec.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija: Štrajk jedini način da ministru privučemo pažnju

Unija sindikata prosvetnih radnika u otvorenom pismu ministru prosvete Srđanu Verbiću poručuje da je materijalni položaj prosvetnih radnika neodrživ, istakavši da je štrajk jedini način da mu skrenu pažnju na važnost i značaj poboljšanja materijalnog položaja prosvetnih radnika.
"Zaprepašćeni smo vašom, kao i nespremnošću čitave Vlade Srbije da uvaži naše argumente. Na našu žalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << štrajk i protest su ostali jedini način da skrenemo pažnju na važnost i značaj poboljšanja materijalnog položaja prosvetnih radnika. Želimo da Vas uverimo da ćemo u svakom poslu koji preduzmemo, biti istrajni i dosledni, jer su ove osobine najjači alat koji koristimo u našem svakodnevnom radu", navodi se u saopštenju Unije.

Vlada Srbije bi, navodi se, morala da zna da našu zemlju ka "uspešnijem sutra može odvesti samo znanje, rad, posvećenost, disciplina, a sve se ove poželjne osobine, u najvećoj meri, stiču upravo u procesu obrazovanja i vaspitanja".

"Voleli bismo od vas da čujemo odgovor na pitanje, da li Srbija ovako malo ulaže u obrazovanje zato što je siromašna zemlja ili je Srbija siromašna zemlja baš zato što tako malo ulaže u obrazovanje?", navodi se u saopštenju.

Unija upozorava da ko ne izdvaja za obrazovanje, može samo da "očekuje prostakluk, primitivizam, šund, bedu svake vrste, siromaštvo i glupost".

"Svedoci smo ovih pojava svakoga dana, pa nam se godinama čini da smo ušli u jedan začarani krug iz koga nema izlaska. A onda je neko pomislio da je izlaz u dodatnom smanjenju zarada prosveti. Dobro je što ste pokrenuli inicijativu da nam se skine sa vrata bar malo nepotrebnog administriranja, kojima nas Školske uprave guše poslednjih godina", poručuje se u saopštenju.

Oni su se obratili i roditeljima i čitavoj javnosti i zamolili na za razumevanje zbog štrajka, istakavši da su "ustali da bi se suprotstavili daljem sakaćenju obrazovnog sistema, u kome niko nije srećan, ni učitelji, ni roditenji, ni učenici".
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Đaci bez knjižica, nastavnici se ne plaše otkaza

Izvor: Politika, 22.Dec.2014

Regularni časovi u 90 odsto škola. – Sindikati: Odredba o otkazu nastavniku zbog štrajka ne postoji ni u jednom zakonu u Evropi, tražićemo pravdu u Strazburu ako do toga dođe..Đaci u osnovnim i srednjim školama koje pripadaju nekom od četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.