U štrajku sedam odsto škola

Izvor: Večernje novosti, 01.Sep.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U štrajku sedam odsto škola

Nastava u osnovnim i srednjim školama odvija se nesmetano u 93 odsto škola, dok je u preostalih sedam odsto nastava obustavljena ili su časovi skraćeni, saopštilo je Ministarstvo prosvete.Prema podacima dobijenim od školskih uprava, do 10 sati, od 1.764 škole u Srbiji nastava je potpuno obustavljena u 96, a časovi su skraćeni u 29, što iznosi 7 odsto od ukupnog broja škola.Od četiri reprezentativna sindikata u prosveti, 1. septembra 2014. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << štrajk upozorenja započeo je jedan sindikat - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, koji između ostalog zahteva, da se iz najavllenog smanjenja zarada zaposlenih u javnom sektoru izuzmu prosvetni radnici.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Skraćeni časovi

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela nova školska godina uz manje probleme

Izvor: Bor030.net, 01.Sep.2014

Nova školska godina u osnovnim i srednjim školama počela je danas. Uprkos najavama da će biti masovnijeg štrajka prosvetnih radnika, nastava se odvija nesmetano u 93 odsto škola, dok je u preostalih 7 odsto nastava obustavljena ili su časovi skraćeni, saopštilo je Ministarstvo prosvete...Prema...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.