Štrajk se nastavlja, đaci možda bez zaključenih ocena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk se nastavlja, đaci možda bez zaključenih ocena

Sindikati prosvete nastavljaju štrajk i u ponedeljak, 22. decembra, potpuno će obustaviti rad u školama i održati proteste u većim gradovima, najavljeno je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Zbog nezadovoljstva pregovorima sa vladom, oni najavljuju i mogućnost nezaključivanja ocena i neizvestan početak drugog polugodišta.

"Ako vlada neće da uloži u obrazovanje, izgubiće obrazovanje", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković.

Sindikati su u zakonskom štrajku šestu nedelju i traže da im se ne smanjuje zarada, a čelnici tih sindikalnih organizacija su na zajedničkoj konferenciji zatražili od vlade da ubrza pregovore o njihovim zahtevima ako, kako su naveli, želi dobro prosveti Srbije.

Godišnje je potrebno oko 22 miliona evra da bi zarade prosvetnih radnika ostale na istom nivou, bez umanjenja od 10 odsto, rečeno je na konferenciji i navedeno da se taj novac može lako naći preraspodelom u "prosvetnom" budžetu.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.