Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Prosvetari napustili pregovore

Čelnici sindikata prosvete danas su napustili sastanak bez potpisanog posebnog kolektivnog ugovora, rekao je ministar prosvete Srđan Verbić.

On je ponovo pozvao sindikate da parafiraju PKU, smatrajući da je prethodnih nedelja, koliko traje štrajk, 350.000 učenika iskorišćeno za ucenu.

"U Ministarstvu sve vreme pokušavamo maksimalno da izađemo u susret sindikatima, ovaj PKU je bolji za zaposlene u obrazovanju nego prethodni, ispunili smo i sve druge zahteve, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sem onoga koji smatraju ključnim - izuzimanje od smanjenja plata", rekao je ministar Verbić Tanjugu nakon prekida pregovora.

Sindikati navode da je glavni razlog za nepotpisivanje PKU to što ih Ministarstvo uslovljava time da prihvate sporazum o prekidu štrajka, što je, kako tvrde, ucena.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.