Sindikat: Štrajk Unije prosvetara nije uspeo

Izvor: Blic, 01.Sep.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Štrajk Unije prosvetara nije uspeo

Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRUPS) kritikovao je danas jednostranu odluku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) u odabiru 1. septembara kao datuma za štrajk.

Kako je saopštio taj Sindikat, Unija je ignorisala prethodni dogovor o pripremi zajedničkog štrajka i protesta i "potpuno nepotrebno poremetila početak školske godine i nanela štetu svim zaposlenima u prosveti".

"Iskazujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskreno žaljenje zbog jednostranog poteza USPRS. Može se slobodno reći da ni protest, ni štrajk USPRS, nisu uspeli. USPRS danas, na protestu na Trgu Nikole Pašića, nije uspela da sakupi ni 200 učesnika", navodi se u saopštenju SRUPS-a.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.