ŠTRAJK SE NASTAVLJA: Prosvetari traže jasan rok i ubrzanje pregovora

Izvor: Press, 25.Nov.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJK SE NASTAVLJA: Prosvetari traže jasan rok i ubrzanje pregovora

Članica Predsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković izjavila je da bi danas ili sutra trebalo da počnu pregovori o posebnom kolektivnom ugovoru.
Janković je u Jutarnjem programu TV Pink najavila da će u današnjim razgovorima biti zatraženi "jasni rokovi" i ubrzanje pregovora da bi se štrajk prosvetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << radnika završio. Ona je rekla da posebni kolektivni ugovor ističe u januaru i da bi trebalo nešto da se uradi do kraja godine, ističući da su počeli razgovori o zakonu u toj oblasti i da se štrajkom sprečava da on bude donet bez učešća prosvetnih radnika. 
Janković je rekla da je prosvetnim radnicima važno da budu izuzeti od smanjenja plata koje nisu povećane od 2008. i da one u proseku iznose 42.000, a sa najavljenim smanjenjem iznosile bi 38.000 dinara. Ona je dodala da je drugi razlog za štrajk zahtev prosvetara da se u javnim službama plate prvo uravnoteže, pa tek onda smanjuju i da u sindikatu imaju predlog rešenja o platnim razredima. Govoreći o nadoknadi izgubljene nastave, Janković je najavila da će prosvetni radnici sažeti gradivo i da učenici neće biti uskraćeni.

Predsednik Gradskog sindikata "Nezavisnost" Tomislav Živanović je u istoj emisiji rekao da su izdvajanja za prosvetu u budžetu sve manja, da je očekivao da pregovori budu mnogo intenzivniji. Živanović je najavio da će štrajk trajati dok se "situacija ne razjasni" i da u njemu učestvuje više od 1.100 škola.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovih dana pregovori o posebnom kolektivnom ugovoru

Izvor: NTV.rs, 25.Nov.2014

Članica Predsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković izjavila je da bi danas ili sutra trebalo da počnu pregovori o posebnom kolektivnom ugovoru.. Jankovićeva je najavila da će u današnjim razgovorima biti zatraženi „jasni rokovi“ i ubrzanje pregovora da bi se štrajk...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.