Prosvetarima u štrajku manja plata

Izvor: Press, 27.Feb.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetarima u štrajku manja plata

astavnicima i zaposlenima u školama koji su u zakonskom štrajku, biće umanjena zarada od 19. februara, saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.
Oni neće imati pravo na punu platu za vreme provedeno u štrajku. To je, kako je rečeno, navedeno u dopisu Ministarstva prosvete od 25. februara koji je prosleđen načelnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << školskih uprava i direktorima škola.
Zaposleni "za period dok su u štrajku imaju pravo na srazmeran deo zarade, shodno vremenu provedenom na radu, odnosno nemaju pravo na zaradu za vreme provedeno u štrajku", stoji u dopisu koji je podeljen novinarima. 

U Uniji procenjuju da je trenutno u štrajku, koji traje četvrti mesec, oko 50.000 zaposlenih i navode podatak da je trenutno u protestu oko 700 škola. Unija je nezadovoljna i što ih, kako kažu, ministar ne poziva da potpišu Poseban kolektivni ugovor, uz davanje dodatnih garancija vezanih za materijalni položaj.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosvetari: Ako se smanje plate, upitan završetak godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2015

Sindikat radnika u prosveti Srbije upozorio je danas da ukoliko ministar prosvete Srđan Verbić odluči da smanji zarade zaposlenim u školama koje su nastavile štrajk i posle 19. februara, školska godina neće moći da se završi dok se časovi ne nadoknade, a po nadoknadi časova moraće da isplati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.