Prosvetari traže veću cenu rada i najavljuju štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2010, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari traže veću cenu rada i najavljuju štrajk

BEOGRAD - Sindikat obrazovanja Srbije pozvao je danas ministre prosvete i finansija da počnu pregovore sa reprezentativnim sindikatima u oblasti obrazovanja o ceni rada za 2010. godinu, najavljujući štrajk zaposlenih ukoliko od septembra ne bude povećana cena rada.

"Ukoliko od septembra ne bude povećana cena rada, zaposleni u obrazovanju stupiće u štrajk, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer već dve godine nema povećanja plata u obrazovanju, uz inflaciju koja prelazi 18 odsto i devalvaciju evra za više od 20 odsto", navodi se u saopštenju.

Ovaj sindikat zatražio je nastavak procesa racionalizacije do kraja školske godine, pod uslovima koji su bili dogovoreni sa Ministarstvom prosvete.

"Zahtevamo da se proces racionalizacije pod istim uslovima proširi i na zaposlene u ostalim delatnostima obrazovnog sistema, odnosno da se dozvoli odlazak iz sistema obrazovanja zaposlenima u domovima učenika, studentskim centrima i visokom obrazovanju", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.