Profesor Milojević: Ministar Šarčević pogrešno informisan

Izvor: B92, 16.Dec.2016, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesor Milojević: Ministar Šarčević pogrešno informisan

Profesor Vladimir Milojević obratio se B92.net posle izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića, u vezi sa štrajkom učenika u 14. beogradskoj gimnaziji.

Milojević je naveo da mora da skrene pažnju na materijalne greške koje je ministar izneo povodom njegovog slučaja.

“Verujem da gospodin Šarčević nije imao lošu nameru, već je pogrešno informisan. Ministar je izjavio kako je Upravni sud potvrdio moje 'nasilje nad učenicom'. Ta činjenica apsolutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije u skladu sa istinom. Pred Upravnim sudom vodio sam spor protiv Ministarstva zbog preuranjenog oduzimanja licence za rad, jer radnopravni spor koji vodim protiv škole još uvek nije okončan. Dakle, Upravni sud nije se ni jednog trenutka bavio predmetnim događajem sa časa iz 2013. godine, niti je to ingerencija toga suda. Ministar navodi kako sam nastavio dalje sa radom u gimnaziji i 'kako sam se pokajao'. Zaista ne znam odakle mu takva informacija i ne vidim zbog čega bih se imao pokajati, jer tvrdim da ništa loše nisam ni učinio. Uostalom, to pokušavam i da dokažem pred nadležnim sudom u sporu koji od 2013. godine vodim protiv osnovne škole. Drago mi je da je ministar obavio razgovor sa obe direktorke, ali bih voleo da mi je pružio priliku da porazgovara i sa mnom. Verujem da u tom slučaju ne bi došlo do ovakve zabune, za koju i dalje verujem da nije tendenciozna, već da su do ministra doprle pogrešne informacije“, naveo je profesor Milojević u obraćanju.

Šta je o slučaju profesora Milojevića rekao ministar Šarčević pročitajte u posebnom tekstu na ovom LINKU.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.