Izvor: Pančevac-online.com, 21.Okt.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovina škola u štrajku

Pančevački prosvetni radnici odlučili su da se priključe jednodnevnom štrajku prosvetara koji organizuju četiri reprezentativna sindikata – Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat obrazovanja Srbije, GSPRS „Nezavisnost” i Sindikat radnika u prosveti Srbije.

Prema informacijama do kojih je došla redakcija „Pančevca”, u sredu, 22. oktobra, nastave neće biti u osnovnim školama u Dolovu, Starčevu, Banatskom Novom Selu, u OŠ „Braca Petrov” (tri učiteljice >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << će održati nastavu), OŠ „Miroslav Antić” (6 učiteljica će održati nastavu), dok će u pančevačkim školama „Branko Radičević” i „Đura Jakšić” časovi trajati 30 minuta. Za ovakav oblik štrajkačke borbe opredelili su se i zaposleni u Gimnaziji „Uroš Predić”. Sindikati u Ekonomskoj, Elektrotehničkoj, Mašinskoj i Tehničkoj školi „23 maj” odlučili su da tog dana ne bude nastave u znak protesta.

Štrajkači zahtevaju da se zaposleni u obrazovanju potpuno izuzmu od najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru i da se donese pravičan zakon o platama u javnom sektoru na osnovu platnih razreda za sve direktne budžetske korisnike, kojim bi bila ispravljena nepravda naneta prosvetnim radnicima.

Z. St.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.