Platni razredi ili štrajk i sud sa vladom

Izvor: Bor030.net, 11.Sep.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platni razredi ili štrajk i sud sa vladom

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Jankovič zatražila je od Ministarstva prosvete zakon o uvođenju platnih razreda zaposlenima u prosveti do dogovorenog datuma 1. januara 2016. godine ili će njen sindikat razmatrati opciju štrajka ali i izlazak na sud sa vladom.

Predsednici granskog sindikata radnika u prosveti Srbije “Nezavisnost” Tomislav Živanović i USPRS Jasna Janković >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << su takođe od Ministarstva prosvete zatražili i saopštenje o datumu isplate i visini dogovorene jednokratne pomoći.

Živanović je rekao da njegov sindikat traži i realizaciju sporazuma koji su prosvetni radnici u potpunosti poštovali i “realizaciju platnih razreda od Nove godine”.

On je istakao da su zakasnili pravilnici o kriterijumima finansiranja i zakon koji bi omogućio reformu obrazovanja.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Pljušte optužbe protiv direktora škola

Izvor: Danas, 11.Sep.2015

Beograd - Samo na području Školske uprave Beograd desilo oko 700 manipulacija u vezi sa objavljivanjem slobodnih radnih mesta i raspoređivanjem tehnoloških viškova, procena je koju su sindikatima obrazovanja izneli predstavnici Ministarstva prosvete. Optužbe sindikata na račun direktora škola...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.