I ONI NEZADOVOLJNI: Prosvetari najavili štrajk za sutra!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2014, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ONI NEZADOVOLJNI: Prosvetari najavili štrajk za sutra!

- To će biti vid građanske neposlušnosti. Prosvetni radnici su se odlučili na potez očajnika - rekao je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević

Nekoliko reprezentativnih sindikata prosvetnih radnika sutra će štrajkovati zbog najavljenog smanjenja plata, najavljeno je na konferenciji za novinare. Sindikati su najavili da sutra neće biti održani prvi časovi ni u jutarnjoj ni i popodnevnoj smeni.

Oni su naglasili da će sredninom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << oktobra potpuno obustaviti nastavu ukoliko im se zahtevi ne ispune. Iako je potpuna obustava rada mimo zakona, prosvetari su najavili protest na Trgu Nikole Pašića.

- To će biti vid građanske neposlušnosti. Prosvetni radnici su se odlučili na potez očajnika – rekao je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević.

Foto: Profimedia

Matijević je konstatovao da je jedino dobro u čitavoj situaciji to što su se četiri sindikata ujedinila u zajedničkim zahtevima. On je dodao da će svi časovi biti nadoknađeni ukoliko dođe do obustave rada.

Takođe, smatra da će sigurno biti pritisaka na prosvetne radnike i pozvao je kolege da “ne čekaju milost vlasti da ih izuzme iz smanjenja, jer ova vlast milosti nema”.

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković rekao je da prosvetari traže da im se ne smanjuju plate, jer su već najmanje u javnom sektoru, a 70 odsto zaposlenih ima visoko obrazovanje.

(Telegraf.rs / Beta)
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.