DS: Ima li kraja ponižavanju prosvetara?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ima li kraja ponižavanju prosvetara?

Narodna poslanica iz redova Demokratske stranke (DS) i predsednica Odbora za obrazovanje Narodne skupštine Republike Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je danas da ministra prosvete Srđana Verbića, koji je u roku od šest meseci izašao sa pet različitih procena koliko će ljudi u prosveti ostati bez posla, čime se nastavlja njegovo protivzakonito maltretiranje prosvetara pomoću kog je i okončan štrajk prosvetnih radnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako se ističe u saopštenju DS, osim toga što oni koji obavljaju najvažniji posao u našoj državi školsku godinu započinju sa platama koje su manje od plata spremačica u javnim preduzećima, ovih dana su izloženi i beskrajnom ponižavanju i šikaniranju od strane ministra prosvete.

"Nakon što je ministar prosvete u prvoj Vučićevoj Vladi Tomislav Jovanović izjavljivao da u prosveti niko nije višak, ministar prosvete u trećoj Vučićevoj Vladi najpre je u martu 2015. godine izjavio da u prosveti ima 10.000 zaposlenih viška, u julu da ih je 1.000, a juče da ih je 4.000, ali i da sam uviđa "nelogičnost" toga što je istovremeno i raspisan konkurs za popunjavanje 12.000 upražnjenih radnih mesta", navodi Aleksandra Jerkov.

Ona je rekla da je ministar Verbić svojim stranačkim kolegama iz Srpske napredne stranke trebalo da sugeriše da na lecima koje su juče delili deci ispred škola napišu da njihovi nastavnici imaju platu 36.000 dinara, da im ministar svakoga dana preti otkazima, a da je režim Aleksandra Vučića objavio listu za otpuštanje nastavnika, ali ne i listu zakupaca luksuznih vila DIPOS, koje su bile namenjene za poklon prijateljima i poslovnim saradnicima SNS.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jerkov: Ministar nastavlja da ponižava nastavnike

Izvor: RTS, 02.Sep.2015

Poslanica Demokratske stranke i predsednica Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje Aleksandra Jerkov izjavila je da ministar prosvete Srđan Verbić nastavlja da ponižava i protivzakonito maltretira prosvetne radnike. . Poslanica...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.