Časovi će i dalje trajati 30 minuta

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časovi će i dalje trajati 30 minuta

Reprezentativni sindikati prosvete nastaviće štrajk skraćivanjem časova na 30 minuta do ispunjenja zahteva, a traže i smenjivanje predsednika aktiva direktora škola koji vrše pritisak na štrajkače, izjavio je predsednik sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković.

"Ministru prosvete Srđanu Verbiću podnećemo prijavu i tražimo smenu predsednika aktiva direktora zemunskih i rakovičkih osnovnih škola Ljube Musurovića i Stanislava Stevuljevića", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je Brajković.

Brajković je naveo da je u petak na sastanku s premijerom Aleksandrom Vučićem, Verbićem i ministrom finansija Dušanom Vujovićem dogovoreno da se danas formira radna grupa za posebni kolektivni ugovor i da odmah počne da radi, i dodao da bi Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja uskoro trebalo da bude na javnoj razpravi i da ga Vlada prihvati i preda skupštini na usvajanje.

Brajković je istakao da je Vučić, kada su mu predstavnici sindikata predstavili "katastrofalno stanje u prosveti", rekao da on misli da je stanje još gore i da će se sve učiniti da bi se materijalni položaj u obrazovanju popravio.

"Imamo najniže plate od svih koji se finansiraju iz budžeta a kvalifikaciona struktura je 80 odsto visoka školska sprema. Veću platu od profesora imaju vozači u ministarstvu, spremačice u agenciji a veću ili istu platu imaju sekretarice u policiji i vojsci", rekao je Brajković.

Zato su sindikati tražili da se tačno oroči kada će biti uvedeni platni razredi.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Uštedama do povišice prosvetnim radnicima?

Izvor: Danas, 24.Nov.2014

Beograd - Štrajk prosvetnih radnika ušao je u drugu nedelju, a prema procenama sindikata obrazovanja, skraćene časove od 30 minuta drže zaposleni u više od 1.070 osnovnih i srednjih škola. Za danas je najavljen početak rada komisije za poseban kolektivni ugovor, u kojoj će učestvovati i sindikati,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.