Policija u štrajku: Traže garanciju da im se neće smanjiti plate

Izvor: NaDlanu.com, 16.Sep.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u štrajku: Traže garanciju da im se neće smanjiti plate

Predsedništvo reprezentativnog Nezavisnog sindikata policije, koji okuplja više od 25.000 članova, danas je jednoglasno donelo odluku da 26. septembra u 7 sati stupi u štrajk policije, uz poštovanje minimuma procesa rada.

U štrajk su pored članova NSP, pozvani predstavnici Socijalno policijskog fronta (SPF) koji okuplja nekoliko policijskih sindikalnih organizacija, i svi zaposleni u MUP-u. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com <<

O odluci o stupanju u štrajk, NSP obavestio je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića kao i direktora policije Milorada Veljovića.

- Naši štrajkački zahtevi su sporna pitanja oko kojih do sada nismo uspeli da uglasimo stavove sa poslodavcem. Odnose se na produženja Posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, isplatu zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada zaposlenima u MUP- u, isplatu jubilarnih nagrada kao i garanciju ministra Nebojše Stefanovića da se na zaposlene u MUP - u neće primenjivati dodatno smanjenje zarada - izjavio je predsedavajući predsedništva Velimir Lukić. E.S.

Nadlanu / Izvor: Alo
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Policija najavila štrajk za 26. septembar

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2014

Predsedništvo reprezentativnog Nezavisnog sindikata policije (NSP) odlučilo je danas da članovi tog sindikata 26. septembra u 7 sati stupe u štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada...U saopštenju, koje je potpisao predsedavajući Predsedništva tog sindikata Velimir Lukić, piše da je NSP,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.