Izvor: Blic, 09.Apr.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum beogradskih gimnazija od ponedeljka u štrajku

Beogradske gimnazije i srednje stručne škole Beograda stupiće od ponedeljka, 13. aprila, u štrajku solidarnosti sa kolegama kojima nisu isplaćene jubilarne nagrade za 2008. godinu, tako što će se čas trajati 30, umesto 45 minuta, najavio je danas Forum beogradskih gimnazija.



Zahtevi štrajkačkog odbora su isplata jubilarnih nagrada i ostavka gradskog sekretara za obrazovanje Vladimira Todića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koga Forum smatra odgovornim za višemesečno obmanjivanje zaposlenih u beogradskim školama u vezi isplate jubilarnih nagrada. U saopštenju se navodi da su ta sredstva nenamenski usmeravana na drugu stranu, čime je Todić "doprineo da Beograd postane jedan od samo dva grada u Srbiji koji tu svoju obavezu prema obrazovanju nije ispunio".

Forum beogradskih gimnazija i Forum srednjih stručnih škola Beograda su zatražili od Todića da odredi rok u kome će jubilarne nagrade biti isplaćene, na šta su dobili obećanje da će uskoro dobiti odgovor, piše u saopštenju.

Forum beogradskih gimnazija je naveo da prvi put štrajkuje protiv prosvetnih vlasti Beograda i da to govori da bi mnogi problemi u obrazovanju trebalo da se rešavaju na nivou lokalne samouprave, i da na lokalnoj samoupravi leži ključ razvoja obrazovanja kada su u pitanju neki najvažniji aspekti obrazovanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.